O meni

Plesalka, pisateljica, navdihovalka
o-ani

Kdo sem in kaj je moje poslanstvo?

Moje ime je Ana Rozman. Po duši sem plesalka in pisateljica, po poklicu pa novinarka na Radiu Slovenija. Sem tudi mama dvema fantkoma, Niku in Aneju in žena možu Marku.

Ko sem bila stara dvajset let, sem šla prvič na vadbo joge. Stik s prostranim, notranjim prostorom me je presunil. Prvič v življenju sem se počutila zares doma, v sebi.

Od takrat naprej je moje življenje posvečeno temu, da na različne način iščem stik s tem svetim prostorom ter iz njega živim in ustvarjam.

Najdeš me tudi na …

Plesalka

Sem certificirana učiteljica Shakti dance®-a (Joge plesa). Za to duhovno prakso sem prvič izvedela leta 2010 na hrvaškem otoku Pašman. Tam sem spoznala ustanoviteljico Shakti dance®-a Saro Avtar in lahko rečem, da po tem srečanju moje življenje ni bilo nikoli več enako. Milina njenega plesnega izraza me je povsem prevzela.

Med plesom je bila v globokem stiku s sabo, kot da bi vanjo vstopila svetloba od zgoraj in zaplesala z njo. Njen ples je bil prežet z duhovno zavestjo. Končno sem našla to, kar sem dolga leta iskala. Tako sem si želela plesati. Takšno vrsto gibanja sem želela izkušati.

Po enotedenski delavnici s Saro sem z vsem svojim bitjem začutila, da si želim to prakso predajati naprej. Vpisala sem se v prvi takratni slovenski učiteljski tečaj in leta 2011 postala certificirana učiteljica. Odtlej poučujem na rednih vadbah in delavnicah širom po Sloveniji, vodila sem svoj Shakti dance® umik na Hvaru ter poučevala v Italiji in na festivalih v Združenih državah Amerike.

Iskreno verjamem, da se prav skozi ples, ki je prežet z zavedanjem, radostjo in milino najlažje izrazi svetloba naše duše.

plesalka
pisateljica

Pisateljica

Moja velika ljubezen je tudi pisanje. Spomnim se trenutka, ko sem še kot mlado dekle zvečer ležala v postelji in pisala v svoj verjetno že dvajseti dnevnik. Sestra me je začudeno opazovala: »Pa kaj imaš tok za napisat tja noter?« me je vprašala. Namuznila sem se, ji obrnila hrbet in pisala naprej, zraven pa zamomljala: »Pač to, kar razmišljam.«

Pisanje me je že takrat osvobajalo. Vodilo me je v stik s seboj. Ko sem zapisovala svoje misli, sem se počutila manj samo. Pisanje mi še danes predstavlja eno najlepših oblik druženja s seboj.

Doslej sem napisala dve knjigi, leta 2019 knjigo Prvo leto mama, v kateri sem opisala svojo izkušnjo prvega leta materinstva in leta 2022 knjigo Sencam glas! V njej sem podarila glas svojim sencam oziroma vsem tistim platem svoje osebnosti, ki jih obsojam in pred katerimi si zatiskam oči.

Pišem iskreno, iz trebuha, iz srca. Pišem z namenom, da bi v svojih bralkah nekaj premaknila. Da bi s pomočjo mojih besed začutile, da niso same v vsem, kar znotraj sebe doživljajo. Da so dovolj dobre mame. Da so krasne ženske. Da so čudovite natanko takšne, kakršne so.

Navdihovalka

Ena izmed mojih lastnosti je tudi, da zmorem navdihovati. Zmorem navdihniti ženske, da se približajo sebi, da začutijo ljubezen do sebe in da so ponosne na vse, kar so že ustvarile. Navdihujem jih, da čim bolj pogosto izberejo sebe in da gredo za svojimi sanjami, ne glede na vse.

Navdih predajam v obliki besed in s svojo energijo. Izhajam iz lastnih izkušenj ter iz vsega, kar sem do sedaj v svojem življenju doživela. Organiziram svoje dogodke v živo in sodelujem na drugih dogodkih kot govornica.

ana-rozman-joga-plesa