Ženska. Potrebuje. Družbo. Drugih. Žensk.

Tako pač je. Tako je bilo v preteklosti, ko so ženske posedale skupaj v krogih, si spletale lase, izdelovale ogrlice, pripravljale hrano, kramljale. Vedno so se med delom napolnile, ker so bile – SKUPAJ. Ker je bilo skupaj lažje prenesti tudi tiste težje plati življenja. Ker se je bilo skupaj tako lepo smejati.

Drugo žensko, tudi, če je ne poznaš, jo na neki ravni svojega bitja čutiš. Ker je ženska. Ker, tako kot ti, živi znotraj svoje cikličnosti in skuša pluti z njo. Ker je morda, tako kot ti, mati in je šla čez iniciacijo poroda in se rodila v povsem novo vlogo v življenju.

Ta ženska, tako kot ti, skuša razumeti svojega moškega in ga ljubiti z vsem srcem, čeprav je to včasih noro težko. Tudi ona ponoči razmišlja o svojem poslanstvu, o svojih sanjah, o tem ali zares polno živi to čudovito življenje ali zgolj preživi iz dneva v dan.

Ko boš prišla na naš dogodek 8. marca, ne boš sama. Tudi, če boš prišla sama, brez da kogarkoli poznaš, se boš takoj povezala z drugimi ženskami, to ti zagotavljam. Ne boš obkrožena s tujkami, ampak s sestrami, kar ženske v resnici med sabo smo. Samo dovoli se odzvati tihemu glasku znotraj, ki pravi: “Tole je zame. Tole bi.”

In pridi.

Sprejeta boš v neizmerni ljubezni. ����

Danes izberem sebe… in rdečo šminko ���� (Dogodek za ženske ob 8. marcu)

Kulturni dom Grosuplje

8.3. 2024 (18.00-21.00)

Deli naprej ...
Ana Rozman
Ana Rozman

Plesalka, pisateljica, navdihovalka

Članki: 12